16. detsember 2014

Mitsellaarvesi


Viimaseaja näohoolduse popimaks suunaks on olnud Mitsellaarvesi. Mida ma küll pole märganud, on see, mis asi see täpsemalt on. Tean, et ta on vesi, mis puhastab nahka, eemaldab meigi ja sobib ka tundlikule nahale.. aga mis ta õigumisi on? Tegin uurimustööd ja koorisin ta alasti. Aga ma pole professionaal, tuginen internetis leiduvale materjalile. 

Läksin poodi, tuiasin edasi-tagasi riiulite vahel ja ei suutnud otsustada. Võtsin siis kõige suurema, kõige ilusama ning ka ilmselt Eesti turul kõige uuema toote. Valikuks ostutus järgmine ka seetõttu, et sama brändi silmameigieemaldi on lihtsalt must-have! Jutt siis Garnieri 400ml pudelist, mis sisaldab antud kurikuulsat mitsellaarvett.

Kuna Garnier, L'oreal ja muud taolised odavamad ning levinumad "suurbrändid" kuuluvad kõik ühe firma alla ning ka koostisosad on samad, ei hakka ma neid võrdlema, vaid võtan ette ühe ja testin seda. Küll aga annaks võrrelda näiteks BioDerma mitsellaarveega (mis algatas kogu selle mitsellaarveede hulluse) või Vishy või Avene või muu "kallima" tootega. 

Võtame siis esialgu käsile ta koostisosad: 


AQUA/WATER - vesi. ilmselgelt destileeritud ja puhas... 
HEXYLENE GLYCOL - Ohutus kaheldav, kuna 100% Hexylene Glycolil on täheldatud silmadele ja nahale kahjulik/ärritav toime. Küll aga väikese protsendina on ta üldlevinud kosmeetiline ühend, kasutatakse puhastusvahendites. 
GLYCERINseebitootmise kõrvalsaadus, mis tekib rasvade seebistamisel, lihtne värvitu, lõhnatu ja viskoosne polüoolne ühend, mida kasutatakse laialdaselt farmaatsiatööstuses. Kasutusalad ravimi- ja hügieenitööstuses on valdavalt toodete pehmuse ja määrdevõime parandamine ning niisutamine. Leiab enamasti seepides, shampoonides, libestites. suuveedes jne. Toksilisus väga madal.
DISODIUM COCOAMPHODIACETATE - Ühend, mis paneb shampoonid vahutama ning tekitab juustes tervema mulje. Toksilisust ja äritavat toimet pole märgitud. 
DISODIUM EDTA - hoidke oma mütsid aga ta täispikk nimi on Ethylenediaminetetraacetic acid. Võtab silme eest kirjuks küll. Takistab kahjulikel metallidel, mis leidub kraanivees, nahale ja juustele liiga tegemast või toote säilivusaja lühenemist. Leidub pea igas kreemis, shampoonis, seebis, juuksevärvides, päiksekaitsekreemides jne. Toksilisust pole märgitud.
POLOXAMER 184 - Aitab ainetel seguneda, ehk siis toode seguneb veega ning puhastab nahalt mustuse ja rasu. Parandab toote määrimisvõimet ning tekitab nahale pehme ja sileda välimuse. Toksilisust pole märgitud. 
POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE - desifitseerija, mida kasutatakse tihti silma läätse vedelikes ja ka deodorantides. Suhteliselt ohutu. 


Mis pakendil seletab? Puhastav mitsellaarvesi eemaldab meigi nii näolt, silmadelt kui ka huultelt, samuti puhastab ja rahustab nahka. Sobib kõikidele nahatüüpidele, ka tundlikule nahale. Kuidas see toimib? Koostises olevad mitsellaarmolekulid toimivad puhastatavate magnetitena, mis püüavad mustuse, meigi ja rasu enda sisse. Tulemus: perfektselt puhas ja värske nahk. Kuidas seda kasutada? Puhasta nägu, silmi ja huuli igal hommikul ja õhtul vatipadjakesega, mida on niisutatud puhastava mitselaarveega. 

Kuidas mina kasutan? Peaaegu nii nagu pakendil kirjas on. Võtan vatitupsu, näo käin ühtlaste liigutustega üle, silmadel aga lasen veidike "liguneda", kuna mitsellaarvesi pole ette nähtud veekindla meigi eemaldamisel. Kuna ma kasutan üpriski keerulist ripsmetušši, siis selle eemaldamisel jääb antud sõber veidike hätta, sest tegemist on vesibaasil tootega. Veekindla tušši eemaldamisel on õlibaasil meigieemaldi effektiivsem. Aga "leotamisel" ja korduval ülekäimisel eemaldab ka lõpuks kõige kangema toote. Kindlasti ei tasuks hõõruda tugevalt ja nahka/silma ärritada. Seega ei tasu kisa tõsta, kui ta sinu kanget tušši ei eemalda. 

Mis tundeid see minus tekitas? Positiivseid, kuna sai meigieemaldamisel hästi hakkama, koostisosad ei häiri ning ei tekita nahal kleepuvat või kiskuvat tunnet. Nahk on pehme ja lausa mugav on olla. Kindlasti ei tasuks seda kasutada igapäevaselt vaid ainukese puhastava vahendina, mina isiklikult soovitaks ka nägu pesta ja maskitada aegajalt, et sügavalt pooridest kõik see paha kraam välja saada. Vahel harva laisa tüdruku abimeheks sobib ideaalselt. Küll on seda suurt pudelit kaasas kanda tülikas. Küll aga ei löönud ta mind jalust pikali - juba oma hirmsa hinna poolest, küll teiste mitselaarveedega võrreldes saad hinna juures rohkem toodet. Kuigi võiks olla ka väiksema pudeli variant - just reisimiseks näiteks. Täiesti lõhnatu! Hüpoallergeenne, seega sobib ka väga tundlikule nahale. Üldiselt on mul olnud Garnieri toodetega ärritunud nahk ja katkised juuksed, on viimased proovitud tooted mind üllatanud. Mina ostaks uuesti, aga ei tugineks vaid selle puhastusomadustele, sest mul on üpriski kapriisne nahk - vajab rohkem poputamist, kui vaid molekulidega vett. 400ml / 8.90€ Tallinna Kaubamajas. 

ps. kuna ma pole keemik ja kui miski on mäda - võid julgelt mind parandada, saan ehk natuke targemaks.




6 kommentaari:

  1. Ma olen kahte mitsellaarvett proovinud - üks l'oreali oma (usun, et pm sama) ja teine Lirene vms oma. Lirene oma oli õliga(mis saab silmameigi eemaldamisega paremini hakkama), seega vast on teisigi veel. Endale aga meeldis L'Oreali oma rohkem, sest sellega jäi lihtsalt puhas tunne(samas ei kuivata nahka), mitte õliselt-kleepuv tunne.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ilulobaja võrdles L'oreali ja Garnieri. Täpselt samad on. Silmameigi eemaldamiseks mina eelistangi silmadele mõeldud toodet. Nahale jätab mitsellaarvesi tõesti mõnusa tunde :)

      Kustuta
    2. Seda küll, aga noh, mul korraga kaks mitsellaarvett ja kas silmameigieemaldajat kasutuses. Vastavalt vajadusele valin.
      Aga, mis meelde tuli oli see, et mitsellaarvesi oli suvel täiesti asendamatu. Sellega oli niiiihea nägu puhastada (tolm, rasu jms). Enamus näoveed ja puhastuslapid sisaldavad alkoholi, mis ju päikesega kokkupuutes võivad pigmendilaike põhjustada. Seega kui oli kuskile randa või linna vms minek siis oli pudel kotis (tundsin ainult väiksemast pudelist puudust).

      Kustuta
  2. Nüüd on olemas ka väike pudel, täpselt nagu Garnieri silmameigi eemaldi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi kui tore, aitäh suurepärase info eest! :)

      Kustuta