18. oktoober 2015

Masterchef


Kuna on sombune pühapäev ja päikest pole ja värve ammugi mitte (ja vaevlen täielikus insprisatsioonupuuduses ja uni on ka koguaeg), mõtlesin et astuks kaalule, et oma meel kehvemaks teha - aga ehnäe imet, ma olen 10,7 kilo kaotanud!

Tähistan seda saavutust imehea supi ja 2x päevas trenasööril sõtkudes.

.. Tegelikult tegemist on mega kiire ja maitsva toiduga, mida just sellise ilmaga teha. Mõnusalt värviline, ja särtsakas, kuna lisasin mõnuga cayenne pipart.



See plöga seal pildil on brokkoli - lillkapsa - porgandi püreesupp. Kana rinnalihaga. Jep. Supp ise on üsna kalorivaene - küll aga kana praadimisviisist tulevad rasvad ja lisandub kaloraaž.

Mis ma tegin?

Alustuseks võtsin sügavkülmast brokkoli-lillkapsa-porgandi segu. Leiab igast hästivarustatud toidupoest, hinnaks umbkaudu 0.89 eurosenti :P Teiseks panin ka sulama kanarinna, mille ma näppasin Prismast ulmesoodsalt - €2.11.
Seljärel panin kogu külmutatud juurikasegu potti vee ja soolaga keema, natuke ka pipart, noh, maitseks.
Kui juurikad vaikselt keesid ja kana sulas, kukkusin sibulat, küüslauku ja seapekki (!) tükeldama. Siis hakkisin ka kana suupärasteks tükkideks - ka kassid said oma osa, sest kisa oli niivõrd suur nagu poleks kuuaega süüa saanud.
Kui juurikad olid keenud, eemaldasin nad pliidilt ja panin kana, sibula, küüslaugu ja seapeki praadima - õli ei lisanud, pekk on see, mis annab rasvaine praadimisel. (Keha vajab loomset rasva aegajalt ja kana on üsna vaene, siis on minu rasv seapekk, mida ma ei lisa palju, imepeenikese viilu aga teeb kana mõnusalt mahlaseks. Mainiks ka ära, et hetkel väldin looma ja sealiha tarbimist, kuna kuidagi väga raske on seedida.)
Nüüd kurnasin juurikad sõelale ja keeduvesi läks kaussi - kuna vesi on kuum ja kõik maitsed seal sees, ei läinud miski kraanist alla. Panin kuuma vette hoopis külmutatud spinatipalli (ka saadaval toidupoodides, külmutatud juurikate juures ja hinnaks natuke üle eurtsi) ja lasin sel seal ära sulada ja maitseveega seguneda.
Juurikad blenderisse, natuke hapukoort ja kodujuustu ning kogu keeduvesi koos spinatiga ja blender püreestama - lasen tal mõnusa minut-kaks mütata.
Ka umbes siis hakkab kana valmis saama - on aeg serveerida. Supp, natuke kana koos sibula ja küüslauguga ja veidike Selveri Caesari kastet. Peale puistasin tilli, musta pipart ja Cayenne pipart.


This is how you eat yourself happy!
Odav, kiire ja maitsev! Millised on teie laisa pühapäeva (kaalujälgija) kiirtoidud?
Nämm, head isu!

Hõissa!


1 kommentaar:

  1. Sa oled nii tubli, et tahaks sind kohe kõvasti kallistada. :)

    Kui keegi vaid tuleks selle supitaldrikuga mu voodi juurde ja söödaks seda lusikahaaval. Hakkan vist haigeks jääma, sest esimeseks tunnuseks on tavaliselt külmus kontides. Ja oi kus see supp siia praegu ära kuluks. :)

    VastaKustuta